Špaldové sušienky s brusnicami a orechami / Spelt flour cookies with cranberries and walnuts
štvrtok 19. decembra 2013
Tak na týchto sušienkach som normálne závislá. Už som ich piekla 3 krát a za každým som dúfala, že aspoň niečo ostane na Vianoce, ale to nehrozí. Výhodou týchto sušienok je to (samozrejme okrem toho, že sú jednoduché), že sú o niečo zdravšie ako ostatné klasické vianočné pečivo. Síce v tých množstvách v ktorých som ich zjedla ja, už sa asi o zdraví ani hovoriť nedá :-). Neviem, ako je to u Vás, ale nám vianočné pečivo najviac chutí pred Vianocami.

Príjemné vianočné pečenie prajem.

Mix butter with sugar until pale, add egg yolk and continue mixing. Sift both flours in the bowl followed by vanilla, lemon zest, cranberries and walnuts. Mix alltogether (in the standmixer it is pretty easy) until the dough joins together, then wrap it up in cling film, and form the roll with about 5 cm in diameter and refrigerate until firm or put it in the freezer for a while. Cut it to 1-1.5 cm thick circles (you should get about 20 pcs) and press down on top of them a little (this is not necessary but I like it when they are not evenly flat). Move them on the tin linned with parchment paper and bake in the oven preheated to 170° C for about 15 minutes until they are slightly golden brown.
Enjoy your Christmas baking time.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
2 komentáre:
To sú veľmi dobré sušienky. Ja som miesto vlašských orechov dala lieskové oriešky ..dobrá mňamka a hlavne rýchle. Vďaka za ďalší super recept ;-).
Super Evka som velmi rada, ze pokracujes v testovani :-) ja som ich pred Vianocami zjedla aj za 5tich :-D a je super ze do nich mozes dat hocico....
Zverejnenie komentára