Šalát s fazuľkou mungo a stonkovým zelerom / Salad with mung beans and celery
utorok 15. januára 2013
Po dlhšej odmlke pridávam rýchly a zdravý šalát, ako stvorený po období ťažších jedál a sladkostí. Na tento šalát som použila kombináciu uvarenej fazuľky mungo, ktorá je výživná, stonkového zeleru a vinaigrette s dijonskou horčicou, ktoré sa výborne dopĺňajú. Šalát môžeme podávať s grilovaným mäsom tak, ako som ho podávala ja, ale výborný je aj sám o sebe. Dúfam, že Vám bude chutiť.
Šalát:
cca 1/2 balíčka poľného šalátu (tzv. poľníčka)
cca 2 stonky zeleru
1 červená cibuľa
uvarená fazuľka mungo
Vinaigrette s dijonskou horčicou
6 p.l. extra panenského olivového oleja
2 p.l. červeného vinného octa
soľ, čerstvo mleté čierne korenie a dijonská horčica (na dochutenie)
Jednoducho zmiešame ingrediencie na šalát a na vinaigrette samostatne. Vinaigrette ochutíme podľa svojej chuti a pridáme do šalátu v želanom množstve.
Dobrú chuť

Salad:
approx. 1/2 packet of Lamb's lettuce
approx. 2 celery sticks
approx. 1 red onion
cooked mung bean
Dijon mustard vinaigrette
6 tbsp extra virgin olive oil
3 tbsp red wine vinegar
salt, freshly ground black pepper, dijon mustard (for seasoning)
Simply mix all ingredients for salad and vinaigrette separately. Season the vinaigrette according to your taste and add as much of it to the salad as you wish.
Enjoy.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
2 komentáre:
asi mám poruchu zraku,ale stonkový zeler tam nevidím....
asi sa nam zeler skryl niekde pod polnicek :-)
Zverejnenie komentára