Cibuľačka/Onion soup
pondelok 17. februára 2014
V kuchynskom robote si na plátky nasekáme cibuľu a orestujeme ju na olivovom oleji, kým sa nám cibuľa nesfarbí do zlata (trvá to dlhšie a je potrebné cibuľu miešať). Pred koncom restovania pridáme nadrobno nasekaný cesnak, bobkové listy a tymián. Podlejeme vínom, ktoré necháme vyvariť. Osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a podlejeme zeleninovým vývarom (pokojne aj mäsovým) a varíme, kým polievka nedosiahne želanú konzistenciu. Pred koncom pridáme asi hrsť nasekaných listov mangoldu alebo špenátu a necháme v polievke zvädnúť. Podávať môžeme s lyžicou kyslej smotany, krutónmi, syrovými toastami alebo čerstvou bagetou.
Dobrú chuť!
Well, one more soup and I am going to move forward to another topic :-). I personally enjoy soups and I always feel more secure when I have one at home, ready to eat and when I come home from work tired, soup in the fridge is very handy. I prepared this soup for the first printed edition of the Egreš magazine.

Enjoy!
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára