Hlavička_4ts

Hlavička_4ts

Kysnutý koláč s pórom / Leek "pie"

štvrtok 8. augusta 2013


Máme tu ďalší recept inšpirovaný trhom, kde som nedávno našla krásny mladý pór. Predáva ho len jeden farmár a vždy len pár kusov, takže je vždy čerstvý. Pór mám najradšej podusený v slaných koláčoch, alebo taktiež obľubujem pórovú polievku. Tento slaný koláč je väčšinou naša rýchla večera, alebo obed a zeleninu mením pravidelne podľa sezóny. Tento krát je to mladý pór a mangold so šalviou, ktorej sa krásne darí na našom balkóne.




Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a cukor. Vo vode si rozmiešame droždie a vlejeme do misy s múkou a pridáme olej. Cesto poriadne vymiesime, na tenko rozavľkáme a presunieme na plech. Necháme pol hodinu odpočívať a medzi tým si pripravíme zeleninu.

Na olivovom oleji spoločne orestujeme 1 bielu cibuľu a 2 mladé póry. Keď už je všetko do sklovita, pridáme nakrájaný 1 strúčik cesnaku, nasekaných 5 lístkov šalvie, osolíme, okoreníme a ešte chvíľku spoločne restujeme. Na úplný záver pridáme pár nakrájaných listov mangoldu, ktorý necháme zvädnúť na panvici.


Pečieme v rúre rozohriatej na 200°C cca 15 minút, alebo do zlata.

Dobrú chuť!


Here we have another recipe inspired by local market, where I have recently found a beautiful young leeks. Only one farmer sells them and always only a few pieces, so it is fresh. I prefer leeks braised in savory pies, and I also like leek soup. This "pie" is usually our quick dinner or lunch and I regularly change vegetables based on the season. This time it is young leek, chard and sage, which we grow on our balcony.


Sift the flour into a bowl, add salt and sugar. Mix the yeast with water and pour it into the bowl with flour and finally add some oil. Knead dough carefully until tender, elastic and well combined, roll thinly and move onto the tin with parchment paper. Leave to rest for about half an hour and meanwhile prepare the vegetables.

On a splash of olive oil sauté together 1 white onion and 2 young leeks. Once everything is soft, add 1 garlic clove minced, 5 sage leaves chopped, salt and pepper and fry a little longer together. At the very end add chopped chard leaves.





Bake in the preheated oven at 200 ° C for about 15 minutes, or until nicely golden brown.

Enjoy!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára