Hlavička_4ts

Hlavička_4ts

Šalát s quinoou, špenátom, hráškom a kôprom / Quinoa salad with spinach, green peas and the dill

pondelok 1. septembra 2014


Pri pohľade z okna to vyzerá na pekný letný deň, tak som sa rozhodla uverejniť ešte jeden z našich obľúbených letných šalátov.
Tento šalát je výborný ako príloha ku grilovanej rybe alebo mäsu. Chuťovo veľmi zaujímavá kombinácia, ktorej dominuje predovšetkým kôpor a čerstvý hrášok. Ako som už spomínala v predchádzajúcom príspevku, kôpor mi pripomína leto a veľmi rada s ním experimentujem práve v šalátoch. Aj keď určite nepohrdnem "kôprovkou" alebo tekvicovým prívarkom s kôprom alebo tiež novým zemiačikom s maslom a kôprom, atď..

Šaláty často pripravujem s rôznymi druhmi obilnín, tento krát je to quinoa, ktorá je považovaná za pseudo cereáliu, je bezlepková a ľahko stráviteľná.

V lete je ideálny čas na experimentovanie s novými chuťami, takže neváhajte a vymeňte tradičnú prílohu napríklad za tento netradičný šalát.

Quinou uvaríme podľa návodu, cibuľu nasekáme na jemno a všetky ingrediencie spoločne s vychladnutou quinoou premiešame. Dochutíme soľou, čiernym korením, citrónovou šťavou a bylinkami.

Dobrú chuť!































































Looking out of the window it looks like one of the last warm and sunny days so I decided to post one more of our favorite summer salads here.
This salad is great as a side dish with grilled fish or steak. Very interesting combination of tastes with dominant flavour of dill and fresh green peas. As I mentioned in the previous post, dill reminds me of the summer and recently I am experimenting with dill in salads. But certainly I will not refuse dill sauce with cooked dill or such a simple dish like zucchiny sauce with dill or just new potatoes with butter and dill as well as it reminds me the food of my childhood.
 
I usually prepare salads with different kinds of cereals, this time it's quinoa, which is considered as a pseudo cereal, it is gluten-free and easily digestible.
So, feel free and experiment in the kitchen and just switch conventional side dish for instance for this unconventional salad.






























Cook quinoa according to the package instructions. Finely chop onion and herbs a mix all of the ingredients with chilled quinoa together. Season with salt, pepper lemon juice and herbs. 
 
Enjoy!

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Len dnes som objavila Váš blog a som ním nadšená. Celkom iste vyskúšam niekoľkovašich receptov - hummus z pečenej repy, kurča s harissou a tekvicový pie - na ten sa veľmi teším. Váš blog celkom iste odporučím ďalej. Viktória

4ts povedal(a)...

Viktoria, dakujem krasne za mily komentar. Som velmi rada, ze sa vam blog paci. Urcite dajte vediet ako vam chutilo. Kedze tu uz pomaly mame jesen aj ja sa znovu chystam na tekvicovy pie ;-)

Tante Mali povedal(a)...

Oh, how wonderful!!!! Love that!!! So nice having something green on the plate when snow is covering the ground!!!
All my best and happy New Year
Elisabeth

Zverejnenie komentára