Hlavička_4ts

Hlavička_4ts

Jahodový nepečený cheesecake / Strawberry no bake cheesecake

štvrtok 11. júla 2013


Ja osobne som veľká fanúšička klasického New Yorského cheesecaku, ale nepohrdnem žiadnou verziou tohto ikonického zákusku. Tu je jedna rýchla jahodová nepečená verzia.


Najprv si pripravíme základ a to tak, že rozmixujeme ľubovoľné sušienky podľa chuti a premiešame ich s roztopeným maslom. Túto zmes natlačíme do otváracej tortovej formy a odložíme do chladničky, kým si pripravíme náplň. Rozmixujeme jahody a jemne ich zahrievame spolu s trstinovým cukrom, kým sa nerozpustí, pridáme plátky vopred namočenej želatíny a miešame až do úplného rozpustenia. V miske si vymiešame syr s kyslou smotanou, vanilkou a citrónovou kôrou a primiešame vychladnutú jahodovú zmes. 

Do zmesi môžeme na textúru pridať aj nakrájané jahody. Nanesieme ju na sušienkový základ a dáme poriadne vychladiť.

Dobrú chuť!

I myself am a big fan of the classic New York cheesecake, but there is nothing that can stop me from trying any other version of this iconic dessert. Here is one quick strawberry version which requires no baking.




At first, ground biscuits of your choice and mix them with melted butter. Then press the mixture into the spring form and put in the refrigerator to cool down while you’re preparing the filling. Blend strawberries and heat them up gently with cane sugar until sugar dissolves then add soaked gelatin leaves and stir until dissolved. In a bowl, mix cream cheese together with sour cream, add vanilla, lemon zest and stir the cooled strawberry mixture in. 

You can add few dices of strawberries into the mixture to add some texture. Finally, pour the strawberry mixture over the biscuit base and leave it rest in the refrigerator until completely set.

Enjoy!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára